2016/04/18

PAC·OBERT 17/04/2016


Un excel·lent i assoleiat matí convocà un gran nombre de visitants que finalment no pogueren disfrutar del caroussel dels avions històrics. Les ràfegues intermitents de vent creuat feien perillós l'envol i l'aterratge.


DORNIER 27 © FPAC - ABRAHAM ORGA

Una soleada mañana convocó gran número de visitantes que finalmente no pudieron disfrutar del carrusel de los aviones históricos. Ráfagas intermitentes de viento cruzado hacían peligrosas las operaciones de despegue y aterrizage.

A big number of visitors gathered on an excellent sunny morning to enjoy the static exhibition and the caroussel of the heritage aircraft. Unfortunately the intermittent bursts of crosswind made dangerous the take off and landing, so the caroussel had to be cancelled.
 
VISITES FAMILIARS  © FPAC - ABRAHAM ORGA


El Soci Benefactor Nº 046, el Soci Benefactor Voluntari Nº 403, i l'Estudiant en Pràctiques Voluntari Nº 533 han estat agraciats amb un vol* en una aeronau clàssica de la FPAC.


*Els vols tindran lloc durant el PAC·OBERT programat pel 15 de Maig de 2016 o en data anterior, a acordar. Per concretar data i detalls del vol s'agrairà que els premiats ens contactin per correu electrònic a: OPERACIONS@FPAC.ORG


 
LA VISITA GUIADA © FPAC - ABRAHAM ORGA

El Socio Benefactor Nº 046, el Socio Benefactor Voluntario Nº 403, y el Estudiante en Práctcas Voluntario Nº 533 han sido agraciados con un vuelo* en una Aeronave Clásica de la FPAC.

*Los vuelos tendrán lugar durante el PAC·OBERT  programado para el 15 de Mayo de 2016 o en fecha anterior, a acordar. Para concretar fecha y detalles del vuelo se agradecerá que los premiados nos contacten por correo electrónico a: OPERACIONS@FPAC.ORG

 
EL CEL ANUNCIA VENT © FPAC - ABRAHAM ORGA

The FPAC Benefactor Member Nº 046, the Volunteer Benefactor Member Nº 403, and the Intern Student Volunteer Nº 533 have been awarded a flight* in an FPAC Classic Airplane.* 

The flights can be scheduled, either on May 15th PAC·OBERT exhibition, or on a previous date. To agree on the date and the details of the flight please email us to: OPERACIONS@FPAC.ORG
 
L'ANTONOV DESCAPOTAT I AMB L'HÈLIX RECENT EMPRIMADA © FPAC - ABRAHAM ORGA
 
Amb el motor descapotat i l'hèlix recent acabada de restaurar i emprimar, l'Antonov AN-2 presentava una imatge que no es pot veure sovint. Enguany, una part del periode de pràctiques dels estudiants de grau mig de Tècnic de Manteniment d'Aeronaus de l'Institut Illa de Banyols, del Prat de Lobregat, es dedica a fer feines de xapa i pintura. 

L'HÈLIX DE L'ANONOV A MIG RESTAURAR © FPAC - ISRAEL MOREIRA

Con el motor descapotado y la hélice recién restaurada e imprimada, el Antonov AN-2 presentaba una imagen que no se puede ver a menudo. Este año, parte del periodo de prácticas de los estudiantes de grado medio de Técnico de Mantenimiento de Aeronaves del Instituto IIla de Banyols de El Prat de Lobregat, se dedica a trabajos de chapa y pintura.
EL CAPÓ DEL RADIADOR DE L'OLI MOSTRA L'EMPRIMACIÓ GROGA I LA PINTURA BLAVA ORIGINAL
© FPAC - DJR
The uncovered engine and the recently restored and primed propeller of the Antonov AN-2 offered an image that cannot be seen often. This year, the internship of the aircraft maintenance students of the Prat de Llobregat Institute Illa de Banyols includes practical training on body restoration and paint.

LES TRES BÜCKER 131 QUE NO POGUEREN VOLAR © FPAC - ABRAHAM ORGA

 

2016/03/19

PAC·OBERT 20/3/2016 ANUL·LAT / CANCELADO / CANCELED

La previsió meteorològica per el matí del diumenge 20/3 fa aconsellable d'anul·lar la jornada de portes obertes.
Esperem rebre la vostra visita a la propera edició, prevista per el diumenge 17 d'abril.

La previsión meteorológica para la mañana del Domingo, 20 de Marzo hace aconsejable anular la jornada de puertas abiertas. 
Esperamos recibir su visita en la próxima edición, prevista para el domingo 17 de abril.

Given the weather forecast for the morning of Sunday, 20 March is advisable to cancel the open day.
We look forward to your visit to the next edition, scheduled for Sunday 17 April.

2016/03/07

Convocatòria - Convocatoria - Photo Workshop Call
Taller de Fotografia Nocturna Aeronàutica

Taller de Fotografia Nocturna Aeronáutica

Aircrafts Night Photography Workshop

 
Dissabte / Sábado / Saturday : 19 /03 / 2016

Horari / Horario / Schedule : 16:30 a 22:00Lloc / Lugar / Venue:

Aeroport de Sabadell

Crta de Bellaterra s/n 08205 Sabadell, Barcelona.

41.523235, 2.102330El taller d’iniciació a la fotografía d’avions, en la modalitat de fotografía nocturna, tindrà lloc a les insta·lacions de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, a l’aeroport de Sabadell i es realitzarà al llarg de la tarda-nit sobre alguns dels avions emblemàtics de la col·lecció de la FPAC.

El taller de iniciación a la fotografía de aviones, en la modalidad de fotografía nocturna, tendrá lugar en las instalaciones instalaciones de la Fundación Parque Aeronáutico de Cataluña, en el aeropuerto de Sabadell y se realizará a lo largo de la tarde-noche sobre algunos de los aviones emblemáticos de la colección de la FPAC.

The workshop “Introduction to aircraft night photography” will take place at Sabadell Airport premises of the Catalonia Aeronautical Park Foundation and will focus on some heritage aircraft of the FPAC collection.El taller serà impartit per Toni Tejón Roca, fotògraf amb amplia experiencia en fotografía aeronàutica i fotografía nocturna, Soci Benefactor i Voluntari de la FPAC.

El taller será impartido por Toni Tejón Roca, fotógrafo con amplia experiencia en fotografía aeronáutica y fotografía nocturna, Socio Benefactor y Voluntario de la FPAC.

The workshop will be taught by Toni Tejón Roca photographer with extensive experience in aviation photography and night photography, Benefactor Member and Volunteer of the FPAC.Participants / Participantes:


Qualsevol persona aficionada a l’aeronàutica i a la fotografía.
Cualquier persona aficionada a la aeronáutica y a la fotografía.
Any fan of photography and aviation.


És necessari disposar d’equip propi.
Se requiere traer equipo propio.
Bringing own equipment is required.Es recomana òptica gran angular.
Se recomienda óptica gran angular. 
Wide angle lenses are recommended 


Nombre de participants
Número de participantes
 Workshop participants: 
 

15 Màxim / Máximo / Maximum
8 Mínim / Mínimo / Minimum
Per a més información podeu dirigir-vos a: 
Para mas información escribir a:
For more information write to:


Cal formalitzar la inscripció abans del dimecres 16 de març, enviant nom, cognoms i Nº DNI / NIE / Nº Passaport aHay que formalizar la inscripción antes del Miércoles 16 de Marzo enviando nombre, apellidos y Nº DNI / NIE / Nº PasaporteRegistrations must be submitted before Wednesday March 16th . Please send your Name, Surname and the number of your DNI / Passport / Foreign Resident Card to:PACVISITA@GMAIL.COM


2015/12/08

PAC·OBERT 13/12/2015 REPORT

Nova Cinta Porta Credencials oferida als Benefactors Visitants i als Benefactors Voluntaris
  Nueva Cinta Porta Credenciales ofrecida gratuitamente a  los Benefactores Visitantes y Benefactores Voluntarios
New Credential Holding Lanyard freely offered to the Benefactor Visitors and Benefactor Volunteers

 

Un fred, assoleiat i tranquil matí ha caracteritzat la edició dedicada a la Patrona de la Aviació en la que a més de les aeronaus de la FPAC hi han participat avions de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell i de Dreamflyers, Escoles de Pilots i de Tripulants de Cabina de Passatgers que operen a l'aeroport.

 
 EC-BDS  ZLIN "AKROBAT" © FPAC - JOAQUIM RODRÍGUEZ

El Soci Benefactor Nº 372 i el Soci Benefactor Voluntari Nº 534 han estat agraciats amb un vol* en una aeronau clàssica de la FPAC.*Els vols tindran lloc durant el PAC.OBERT "Especial Socis Benefactors" programat pel 28 de Febrer de 2016 o en data anterior, a acordar. Per posar-se d'acord en la data i detalls del vol s'agrairà que els premiats ens contactin per correu electrònic a: OPERACIONS@FPAC.ORG

 
 EC-DAU & EC-FTZ BÜCKER 131 "JUNGMAN"  © FPAC - JOAQUIM RODRÍGUEZ

 

Una fría, soleada y tranquila mañana ha caracterizado la edición dedicada a la Patrona de la Aviación en la que, además de las aeronaves de la FPAC, han participado aviones del Aeroclub Barcelona-Sabadell y de Dreamflyers, Escuelas de Pilotos y de Tripulantes de Cabina de Pasajeros que operan en el aeropuerto.

 

PIPER J3  "SUPER CUB" © FPAC - JOAQUIM RODRÍGUEZ

 

El Socio Benefactor Nº 372 y el Socio Benefactor Voluntario Nº 534, han resultado agraciados con un vuelo* en una Aeronave Clásica de la FPAC.

*Los vuelos tendrán lugar durante el PAC.OBERT "Especial Socios Benefactores" programado para el 28 de Febrero de 2016 o en fecha anterior, a acordar. Para ponerse de acuerdo sobre fecha y detalles del vuelo se agradecerá que los premiados nos contacten por correo electrónico a: OPERACIONS@FPAC.ORG

DORNIER DO-27 © FPAC - JOAQUIM RODRÍGUEZ

 

A cold, sunny and calm morning characterized this edition dedicated to the Patron of Aviation. On top of the FPAC fleet, the exhibition included aircraft from the Aeroclub Barcelona-Sabadell and Dreamflyers, Pilot and Passenger Cabin Crew Training Schools that operate at the airport.

 

Poca gent i ben abrigada a primera hora - Poca afluencia y bien abrigada a primera hor © FPAC - DJR

 

The FPAC Benefactor Member Nº 372 and the Volunteer Benefactor Member Nº 534, have been awarded a flight* in an FPAC Classic Airplane.

* The flights can be scheduled, either on February 28th "Benefactor Members Special" PAC·OBERT exhibition, or on a previous date. To agree on the details of the flight please email us to: OPERACIONS@FPAC.ORG


El layout de la Exhibició Estàtica (c) FPAC - RAFA MOLINAAl taulell d'informació es van distribuir* les noves credencials de Soci Benefactor i també es va presentar el Programa d'Activitats 2016 en celebració del Centenari de l'Economia Aeronàutica a Catalunya


*Les credencials dels Socis Benefactors que no han pogut assistir al PAC·OBERT de desembre es podràn retirar al PAC·OBERT "Especial Soci Benefactor" del 28 de Febrer de 2016 o rebre-les al seu domicili, solicitant-ho per correu a PAC·BENEFACTOR@GMAIL.COM 

 

 • Gener 1916 Primera Fàbrica d'Avions a Catalunya, de Pujol Comabella i Companyia,  Barcelona
 • Juny 1916 Primer Camp d'Aviació de Catalunya, "La Volateria" al Prat de Llobregat, camp triat per Salvador Hedilla, Director Tècnic de Pujol Comabella i Companyia.
 • 10 Juny 1916 Constitució del Aero Club de Catalunya
 • 2 Juliol de 2016 Primer vol Barcelona (El Prat de Llobregat) Mallorca (Son Sunyer) per Salvador Hedilla amb el Monocoque Nº5 fabricat per Pujol Comabella i Companyia.
 • 5 al 15 d'Agost de 1916 Primer vol Barcelona - Santander "De Costa a Costa" per Salvador Hedilla amb el Monocoque Nº5
 • Setembre 1916 Primera Escola de Pilots d'Avió de Catalunya, establerta per Pujol Comabella i Companyia al camp d'aviació de "La Volateria", amb servei de manteniment i reparació d'avions.
Tenim molts Centenaris que celebrar! 
Celebrem la Iniciativa, la Formació i el Treball que van fer possible el naixement i creixement de la Economia Aeronàutica a Catalunya!
Els Valors que segueixen sent, avui, el fonament del seu progrés.


 EC-DAU & EC-FTZ BÜCKER 131 "JUNGMAN"  © FPAC - JOAQUIM RODRÍGUEZ
En el mostrador de información se distribuyeron* las nuevas credenciales de Socio Benefactor y también se presentó el Programa de Actividades 2016 en celebración del Centenario de la Economía Aeronáutica en Cataluña.

 

 * Las credenciales de los Socios Benefactores que no han podido asistir al PAC·OBERT de Diciembre se podrán retirar en la próxima edición "Especial Socios Benefactores" , el 28 de Febrero de 2016, o recibir en su domicilio solicitándolo a PACBENEFACTOR@GMAIL.COM 


 • Enero 1916 Primera Fábrica de Aviones en Cataluña, de Pujol Comabella y Compañía, Barcelona
 • Junio 1916 Primer Campo de Aviación de Cataluña, "La Volatería" en el Prat de Llobregat, campo elegido por Salvador Hedilla, Director Técnico de Pujol Comabella y Compañía. 
 • 10 Junio 1916 Constitución del Aero Club de Catalunya
 • 2 Julio de 1916 Primer vuelo Barcelona (El Prat) Mallorca (Son Sunyer) por Salvador Hedilla con el Monocoque Nº5 fabricado por Pujol Comabella y Compañía.
 • 5 al 15 de Agosto de 1916 Primer vuelo Barcelona - Santander "De Costa a Costa" por Salvador Hedilla con el Monocoque Nº5
 • Septiembre 1916 Primera Escuela de Pilotos de Cataluña, establecida por Pujol Comabella y Compañía en el campo de aviación de "La Volateria" con hangar de mantenimiento y reparación de aviones.
Tenemos muchos Centenarios que celebrar! 
Celebremos la Iniciativa, la Formación y el Trabajo que hicieron posible el nacimiento y crecimiento de la Economía Aeronáutica en Cataluña. 
Los Valores que siguen siendo, hoy, fundamentales para su progreso.


 EC-BDS  ZLIN "AKROBAT" © FPAC - JOAQUIM RODRÍGUEZ
At Information desk, Benefactors were given the new membership credentials. General Visitors were also presented the 2016 Programme of Activities in celebration of the Centenary of the Aeronautical Economy in Catalonia.


 

 • January 1916 First Aircraft Factory in Catalonia, by Pujol Comabella & Co. Barcelona.
 • June 1916 First airfield in Catalonia, "La Volateria" in El Prat de Llobregat, a field chosen by Salvador Hedilla, Technical Manager of Pujol Comabella & Co. 
 • 10 June 1916 Incorporation of the Aeroclub of Catalonia
 • 2 July 1916 First flight Barcelona (El Prat de Llobregat) Majorca Island (Son Sunyer) by Salvador Hedilla with the Monocoque No. 5 manufactured by Pujol Comabella & Co.
 • 5 to 15 August 1916 First "coast to coast" flight Barcelona - Santander by Salvador Hedilla with the Monocoque No. 5
 • September 1916 First Airplance Pilot School in Catalonia, by Pujol Comabella and Co. at "La Volateria" airfield. It included an aircraft repair and maintenance hangar.
We have many Centennials to celebrate! 
Let's celebrate the Entrepreneurship, Education and Work that created and nutured the Aeronautical Economy of Catalonia.
The Values that remain, today, the engine of its progress.
 EC-DAU & EC-FTZ BÜCKER 131 "JUNGMAN"  © FPAC - JOAQUIM RODRÍGUEZ


2015/11/13

PAC·OBERT 15/11/2015 REPORTMolt baixa afluència de visitants en un matí calm i radiant, ideal per que la mainada hagi gaudit sense fer cua de les visites a l'Antonov, el Texan i el Phantom.

A l'hangar del Taller-Escola han pogut veure la Bücker EC-FUU en procés de revisió anual.

L'animació en vol ha estat a càrrec de les altres dues Bücker, les dues PA18 col·laboradores i una de les dues Cessna 172.

La segona Cessna, la Akrobat, la Vespa i la Dornier s'han quedat a terra per una falta circumstancial de pilots.

PAC·OBERT 15 NOV 2015 © FPAC - DJR


El Soci Benefactor Nº 119 i el Soci Benefactor Voluntari Nº 478 han estat agraciats amb un vol* en una aeronau clàssica de la FPAC.

*Els vols tindran lloc durant el PAC.OBERT programat pel 13 de Desembre de 2015 o en data anterior, a acordar. Per posar-se d'acord en la data i detalls del vol s'agrairà que els premiats ens contactin per correu electrònic a: OPERACIONS@FPAC.ORG

Al taulell de Benvinguda de la FPAC s'ha facilitat informació als Socis Benefactors sobre el programa tentatiu d'activitats commemoratives dels Centenaris que celebrarem en 2016 sota el lema

 

 

PAC·OBERT 15 NOV 2015 © FPAC - DJR

Muy baja afluencia de visitantes en una mañana de calma radiante, ideal para que los niños hayan disfrutado sin hacer cola de las visitas al Antonov, el Texan y el Phantom.

En el hangar del Taller-Escuela también han podido ver la Bücker EC-FUU en proceso de revisión anual.

La animación en vuelo ha estado a cargo de las otras dos Bücker, las dos Piper PA18 colaboradoras y una de las dos Cessna 172.

La segunda Cessna, la Akrobat, la Vespa y la Dornier se han quedado en tierra por una falta circunstancial de pilotos.

El Socio Benefactor Nº 119 y el Socio Benefactor Voluntario Nº 478, han resultado agraciados con un vuelo* en una Aeronave Clásica de la FPAC.

*Los vuelos tendrán lugar durante el PAC.OBERT planeado para el 13 de Diciembre de 2015 o en fecha anterior, a acordar. Para ponerse de acuerdo sobre fecha y detalles del vuelo se agradecerá que los premiados nos contacten por correo electrónico a: OPERACIONS@FPAC.ORG

En el Mostrador de Bienvenida de la FPAC se ha facilitado información a los Socios Benefactores sobre el programa tentativo de actividades conmemorativas de los Centenarios que celebraremos en 2016 bajo el lema

 


PAC·OBERT 15 NOV 2015 © FPAC - DJR

A very low number of visitors in a calm glorious morning, ideal for children enjoying without queuing the visits to the Antonov, the Texan and the Phantom.

In the Workshop-School hangar they have also seen the Bücker EC-FUU in its process of annual review.

The flight animation has been in charge of the other two Bücker, two Piper PA18 from Benefactor Partners and one of the two Cessna 172.

The second Cessna as well as the Akrobat, Vespa and Dornier remained on ground because of a circumstantial lack of pilots.

The FPAC Benefactor Member Nº 119 and the Volunteer Benefactor Member Nº 478, have been awarded a flight* in an FPAC Classic Airplane.

* The flights can be scheduled, either on December 13th PAC·OBERT exhibition, or on a previous date. To agree on the details of the flight please email us to: OPERACIONS@FPAC.ORG

At the welcome desk, the FPAC Benefactor Partners have been provided with information on the tentative program of 2016 commemorative activities to celebrate the Centennial

CATALUNYA AERONAUTICA 1916-2016
A CENTURY OF ECONOMY AND AERONAUTICAL TRAINING
A CENTURY OF AVIATION AT EL PRAT DE LLOBREGAT  


PAC·OBERT 15 NOV 2015 © FPAC - DJR